Arxiu del blog

divendres, 19 de maig del 2017

PONT DE CA L'ESCANYOLIT (Collsuspina)
19 maig 2017


El Pont de ca l’Escanyolit, és un pont natural de pedra que hi ha prop del poble de Collsuspina, al Torrent de l’Espina.
 
Arribem a Collsuspina, travessem el poble, trobem un senyor gran que fa cara de ser del poble i li demanem per on podem a la casa de l'Espina, perquè volem anar a veure el Pont de ca l'Escannyolit, dubte que el trobem, ja que el lloc és una mica amagat, però ens indica per on hem de seguir després de la casa de l'Espina.

Ens dirigim cap al final del poble i després de les últimes cases a l’esquerra, tal com ens ha dit, tombem en direcció a la casa de l’Espina, en pocs moments som a la casa, una masia magnífica, ben conservada i rehabilitada.

 Casa de l'Espina

Continuem la pista que ara fa baixada fins arribar a un pla on podem deixar el cotxe. Continuem avall  a peu molt pendents de trobar el corriol a la dreta. En una corva cambiem de vessant, ara el torrent de l’Espina el tenim a la dreta, anem bé, en cinc minuts veiem un corriol a la dreta, obrim la tanca del bestiar, seguim aquest corriol, i anem baixant, deu minuts més ja veiem la bauma de l’Espina.


 Bauma de l'Espina

Continuem avall, de seguida ja veiem les runes de la casa de ca l’Escanyolit, mirem i sota mateix de la casa veiem el pont, és una pedra que travessa el torrent a una bona alçada, per sobre tota herbada amb un corriol al mig per travessar cap a la casa.

 

Pont de ca l'Escanyolit

Fantàstic, ja ho hem trobat!!!. Baixem cap el torrent per poder fer les fotos corresponents, ens hi passem una bona estona fins que comencen a caure gotes i com que diuen que plaurà, ens entornem cap al cotxe.

El camí que hem seguit, des de Collsuspina és una pista que va a Santa Coloma Sasserra.

Crònica feta per Assumpta Vall-llovera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada